Microsoft napravio lampu koja puni mobitele svjetlosnim zrakama

Kineski ogranak Microsofta kreirao je prototip uređaja koji locira mobitele i puni ih putem svjetlosne zrake. Projekt nosi naziv AutoCharge i zasad je u probnoj fazi

Kineski ogranak Microsofta kreirao je prototip uređaja koji locira mobitele i puni ih putem svjetlosne zrake. Projekt nosi radni naziv AutoCharge, a koristi Kinect kameru kako bi u prostoriji pronašao smartphone te LED svjetlo kako bi ga napunio uz pomoć solarne tehnologije.
AutoCharge možete postaviti na strop svoje sobe. On će tada početi puniti vaš smartphone čim ga stavite na stol - kažu u Microsoftu.
Solarni punjač uz pomoć Bluetootha i LED svjetla procjenjuje koliko je mobitel potrebno puniti, a punjenje traje jednako kao s klasičnim punjačima. AutoCharge može puniti više uređaja odjednom, a taj će proces obustaviti nađe li se nekakva zapreka između njega i mobitela. Navodi se da bi morali koristiti prozirne solarne ćelije kako bi ovo bilo izvedivo.

"Spektar nevidljiv ljudskom oku"

- S obzirom da uređaj koristi snop jakog svjetla moramo biti oprezni jer bi ono moglo naštetiti vidu, pogotovo kod djece koja bi iz znatiželje mogla gledati ravno u svjetlo. Zbog toga razmišljamo o korištenju spektra koji ne bi bio vidljiv ljudskom oku - objavili su iz Microsofta.
Još nije poznato kada bi ovaj zanimljivi proizvod mogao postati komercijalno dostupan. Kad god to bilo, i ovaj je projekt još jedan važan korak u razvoju koncepta bežičnog punjenja. 
Izvor: 24sata

Nema komentara:

Objavi komentar

Tehnologija